Potrzebujesz PIN immo. Jeśli masz dodatkowe klucze do auta to zerknij, czy przy nich nie masz doczepionego breloka z pinem. Jeśli nie masz to chyba nie musisz mieć programatora do odczytania epromu (jak w powyższej instrukcji), wystarczy vag-commander i kabelek za kilkadziesiąt pln. Tyle tylko, że w tej instrukcji jest podane jak wyciągnąc pin z zegarów. A u Ciebie prawdopodobnie pin w zegarach nie pasuje do pinu w kompie i trzebaby wyciągnąć pin z kompa. A jeśli nie możesz się z nim połączyć to trochę kicha...
no właśnie posiadam drugi zestaw kluczy jednak bez paska z kodem uzywalem commandera 1.4 i faktycznie jest tam pin zegarów nie spsprawdziłem jeszcze bo dopiero w piątek będę w domu. ale ten pin siedzi w zegarach czy ecu?
no rozumiem spróbuje jeszcze vag eproom programatorem tego co wyczytalem to komus się udalo gorzej jak naprawdę uwalialiło sterownik silnika chociaż sądzę że trochę niemożliwe, dziwi mnie jeznak że kabel nie chce sie polaczyc
Ale w zasadzie możesz commander-em wyłączyć immo. Nie wiem czy czasem brak sygnału z czujnika ciśnienia nie powoduje wyłączenia silnika ale mogę się mylić.
nie da rady użyć funkcji immo off bo najpierw trzeba zczytac eproom ecu z którym sie nie nie łłączy może chiński kabel szwankuje w piątek będę próbował cos zdziałać .Podejrzewam ta opcję z tym rozkodowanym immo no bo mimo iż niby wskazuje na czujnik ciśnienia to na 2-3 s uruchamia silnik czyli raczej to immo tym bardziej że kontrolka mrug. Ale co oznacza mrugajaca kontrolka hamulca ręcznego?bo obie świecą