Mój Tolek był u mechanika i wrócił okazało się że czujnik temperatury cieczy był walnięty (pokazywał -45st.C ) dlatego go zalewało i nie palił na ciepłym > Wkrótce wymiana oleju itd i pytanko czym usunąć nagar z silnika? są jakieś specyfiki typu dodatki do oleju czy coś?
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v
Holowanie jakiegoś chłopa do mechanika. Nie łatwo było znaleźć o 21:30 mechanika na chodzie ale udało się i auto jest w trakcie naprawy. Trochę wątpię że dzisiaj dadzą radę bo cewka poszła a chłopa szkoda bo jedzie na święta do domu do Ustrzyk Dolnych
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Zderzak podcięty a wydech gotowy w 90% Zabrakło mi dwóch rurek o długości 4 cm... gdyby nie ich brak, to jutro robiłbym zabudowę zderzaka nad wydechem i jakby czas pozwolił to zderzak na gładko
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Wymienione koła na "letnie", poprawiony tłumik końcowy (strasznie go naciągnęło na jedną stronę i pukał). Nie obyło się bez strat - jedno miejsce, gdzie zwykle podstawiałem podnośnik, odmówiło posłuszeństwa (dokładnie to, co i tutaj jest podparte - http://i.imgur.com/lR6lUT2.jpg ). Było tylko "chrup". Na szczęście zaasekurowało drugim podnośnikiem, bo by chyba do środka wpadło. Takie uroki 1L