Toledo Club Polska  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 14:51 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 10 sierpnia 2010, o 18:58
Posty: 18
Lokalizacja: Wrocław
Car:
Engine:
Witam.
Zbliża mi się przegląd i muszę podciągnąć linkę od hamulca ręcznego i nie bardzo wiem gdzie to się robi czy ktoś może udzielić mi jakiejś fachowej rady. Z góry dzięki.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 15:03 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2011, o 21:54
Posty: 603
Lokalizacja: Cegłów/Wwa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ
Kaktus/Michal napisał(a):
Witam.
Zbliża mi się przegląd i muszę podciągnąć linkę od hamulca ręcznego i nie bardzo wiem gdzie to się robi czy ktoś może udzielić mi jakiejś fachowej rady. Z góry dzięki.

Pozdrawiam


Możesz to zrobić przy samym lewarku hamulca ręcznego. Kiedyś to robiłem u siebie w Ibizie i w tym przypadku chyba jest tak samo. Po zdjęciu obudowy zobaczysz bebechy hamulca i tam będą nakrętki na lince którymi będziesz mógł regulować jej napięcie. tylko musisz to zrobić z wyczuciem żeby za mocno jej nie naciągnąć


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 15:47 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 10 sierpnia 2010, o 18:58
Posty: 18
Lokalizacja: Wrocław
Car:
Engine:
A może wiesz jak się ściąga tą całą obudowę czy potrzeba jakichś specjalnych srubowkrętów albo jeszcze czegoś innego?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 15:58 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2011, o 21:54
Posty: 603
Lokalizacja: Cegłów/Wwa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ
Kaktus/Michal napisał(a):
A może wiesz jak się ściąga tą całą obudowę czy potrzeba jakichś specjalnych srubowkrętów albo jeszcze czegoś innego?


Na tunelu środkowym powinny być wkręty (wkrętak gwiazdkowy wystarczy) z tyłu tunelu (gdzieś przy nogach pasażerów). Z przodu nie wiem czy nie jest to mocowane na jakieś zatrzaski. tak że jakbyś odkręcił te wkręty z tyłu to powinno dać się unieść cały plastikowy tunel do góry.
W Toledo niestety nie demontowałem jeszcze środkowego tunelu ale myślę że powinien być identycznie mocowany jak w Ibizie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 16:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Posty: 1392
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI
A po co Wy chcecie tunel środkowy ściągać? Wyciągasz tylną popielniczkę i już masz dostęp do śrub od linek ręcznego.

_________________
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 16:15 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2011, o 21:54
Posty: 603
Lokalizacja: Cegłów/Wwa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASZ
koti napisał(a):
A po co Wy chcecie tunel środkowy ściągać? Wyciągasz tylną popielniczkę i już masz dostęp do śrub od linek ręcznego.


A przez popielniczkę - to nie wiedziałem :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2011, o 16:23 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 10 sierpnia 2010, o 18:58
Posty: 18
Lokalizacja: Wrocław
Car:
Engine:
Dzięki Panowie za odpowiedzi:)

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, o 07:44 
Offline
Forumowicz

Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Posty: 1674
Lokalizacja: PiłaOstrzeżenia:1
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+
Właśnie. Wyciągasz popielniczkę kluczyk 10 minuta roboty i wszystko zrobione ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2011, o 18:30 
Offline
Sponsor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 grudnia 2010, o 22:04
Posty: 162
Lokalizacja: OPOLE
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV
Koledzy,mam pytanie.....
A co to może być właśnie pomiędzy ręcznym hamulcem a popielniczką z tyłu???
Miałem tam tak jakby dziure i jest tam jakiś kabel z końcówką na 3 wejścia,dokładnie pod podłokietnikiem i dzisiaj dopiero to zobaczyłem i cały czas jeździłem na nie podłączonym tym kabelku,a dla jasności daję fotke.
Co to może być????


Załączniki:
DSC00749.JPG
DSC00749.JPG [ 315.15 KiB | Przeglądane 458 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2011, o 21:47 
Offline
Sponsor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Posty: 1760
Lokalizacja: WarszawaOstrzeżenia:1
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: AGZ, M9R
Wyjście słuchawek dla pasażerów z tyłu.

_________________
Obrazek Obrazek
Kliknij -------^--------------------------^
Tolek: 50% postępu


Ostatnio edytowano 24 czerwca 2011, o 08:22 przez DzieX, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: powe88 i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL