Witam,
Jako że w moim Tolku (1.9 tdi 90KM) trafiłem miskę już dwa razy w tym roku (obniżone zawieszenie) chciałbym podzielić się doświadczeniami. Jak już kupicie nową miskę naprawdę dokładnie ją obejrzyjcie czy nie ma żadnych wad( zadrapań, pęknięć, przebarwień itp) Szukając po sklepach nigdzie nie spotkałem się z uszczelką (są tylko do starszych tdi-ków) ja stosowałem niemiecki sylikon specjalnie przystosowany do tego (znajomy mechanik polecił i załatwił). Osobiście stosowałem nowe miski firmy Toprano ale słyszałem opinię że lepiej i taniej poszukać używanej ale oryginalnej miski VW ja niestety nie miałem czasu żeby szukać gdzieś używki. Ogólnie każda wymiana kosztowała mnie po 280PLN
Po tych doświadczeniach dodam że aby te rady nigdy nie były wam potrzebne warto pomyśleć nad porządnymi osłonami, na rynku dostępne są plastikowe lub z różnych tworzyw i takie osłony zerwałem już trzy także w mojej opinii są mało warte. Teraz sam dorobiłem i zamontowałem kawał blachy po spod i jest dobrze mój kolega również tak zrobił w golfie i ma spokój
To ja również dobrą radą poratuję. REGULAMIN proszę przeczytać
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 13:05 przez
masis, łącznie zmieniany 1 raz.