marek_igor, Antenka zostaje na srodku dachu. Lupiłem przedłużke do kabla antenowego (czekam na kuriera). Puszcze kabel przez bagaznik. Z dachu pojdzie ta szczelina miedzy szyba tylnia a karoseria , tak jak kolega @Myrcek zrobił:
a czemu nie postawisz anteny z tyłu na klapie ? ja tak robie w każdym sedanie i bardzo łądnie zbiera. 10km zasięgu łapię bez obaw. Na dachu to stawiam jedynie w Leonie lub w poprzednim kombi
marek_igor, ja mam antene chyba 120 i jak otwieram to klapa tak się otwiera że robi się duży kąt między szybą a klapą że magnes się poddaje, a dwa to jednak sznity zostają na dachu od bata
no ja mam antene 100 cm, magnes sie nie odrywa. Podczas jazdy raczej nie używam bagażnika, więc zakręcam bat, jadę, dojeżdżam, odkręcam, otwieram bagażnik i chowam bat W razie potrzeby, otwieram delikatnie klapę, wyginam bat ręką, otwieram klapę do końca i delikatnie opieram bat. Ot cała filozofia
marek_igor pisze:jak zamontujesz na odwrót to masz wszystko do góry nogami, cyfry, pokrętła musisz kręcić w drugą stronę niż normalnie itd.
No jak macie takie radia z dwiema gałkami to faktycznie jest co kręcić. A powiedzcie mi czy fotel wam przesuwa się teraz całkiem do przodu czy CB blokuje, bo miałem też taki plan zmieścić tam swoje ale ja mam za dużo w nim gałek i fotem mi się nie chciał odsuwać i dałem sobie spokój.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 13:14 przez Roxon40, łącznie zmieniany 1 raz.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm ....... EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Właśnie dlatego nie decydowałem się tam na montaż jeszcze przy gabarytach mojego radia znacznie by mi się ten zakres zmniejszył
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm ....... EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
jeden kolega z Krakowa pisał, że przesuwa mu się do oporu. Z tym, że forum nie działało i widzę że wpisy z wczorajszego całego dnia gdzieś wcięło.
Ja szczerze mówiąc jeszcze nie patrzyłem ale dam znać