A ja głupi zawsze myślałem, że tym steruje moduł, a tu proszę, jakiś układ opóźniający. Już nie miałem pomysłów co z tym zrobić. Jutro z samego ją wymontuję i zobaczę co tam się dzieje Dzięki wielkie szymekgd
Więc jak działa domykanie? Idą razem czy osobno? Jak osobno, to która pierwsza?
Troche pozno, ale moze pomoze, u mnie domykajac drzwi od strony pasazera, szyby zamykaja sie po kolei, zaczynajac od tylu pasazera konczac na przodzie kierowcy.
Od kierowcy mam uszkodzona klamke, a z pilota nie dziala mi (jeszcze) domykanie
Przywaliles z grubej rury, to zwykla pompka, prawie jak w akwarium
Przeciez centralny sterowany jest ori pilotem, nie jestem pewny tylko czy domyka szyby...Zawsze mozna kupic scyzoryk, wiekszosc ma opcje sterowania pneumatycznym centralnym.
Powiedziałem "sprężarkę" bo ta pompka drze mordę przy zamykaniu jak rasowa sprężarka U mnie nie domyka szyb niestety, a nie będę kupować scyzoryka specjalnie, żeby sobie szyby domykać to co mam mi starcza, i tak jak na 20letnie auto ma wszystko co chcę xD
Marcin87 to jest dobry pomysł. Dzięki za podsunięcie go, w końcu taki układ/przekaźnik można kupić, nie jest to drogie, i wystarczy podłączyć pod kabelek w środku klamki. Dzięki wielkie za ten post
Jeśli zakładasz alarm z pilotem to podpinasz go pod centralny zamek i wydłużasz czas w centralce alarmu. To wystarczy, żebyś miał automatyczne domykanie szyb przy uzbrajaniu alarmu. Ja tak zrobiłem w swoim 1M.