mam dokladnie takiesame objawy jak Ty, a mam czujnik deszczu. Najlatwiej to poznac po takim specyficznym "oczku" w miejscu mocowania lusterka wstecznego do szyby;-)
mam dokladnie takiesame objawy jak Ty, a mam czujnik deszczu. Najlatwiej to poznac po takim specyficznym "oczku" w miejscu mocowania lusterka wstecznego do szyby;-)
? Właśnie dlatego nazwałem to cudo półautomatycznym czujnikiem
Ot ciekawostka
Kod: Zaznacz cały
Detektor deszczu
jeżeli samochód został wyposażony w czujnik deszczu i uruchomiona zostanie funkcja pracy przerywanej to prędkość ruchu wycieraczek będzie automatycznie regulowana w zależności od intensywności opadów.
Położenie A dźwigni sterowania pracą wycieraczek (czyli ten mikro przełącznik) służy do indywidualnej regulacji czułości układu czujnika deszczu.
Po wyłączeniu zapłonu czujnik deszczu powinien być uruchomiony ponownie. należy w tym celu wyłączyć i ponownie włączyć tryb pracy przerywanej wycieraczek.
Moje autko ma czujnik deszczu, a wraz z tym lusterko fotochromatyczne, które było razem z czujnikiem montowane w pakiecie (Kalafek mi o tym wspomniał na gadu
).

czujnik jest w lusterku wstecznym, widać takie charakterystyczne oczko o którym Kalafek pisał w temacie
Zresztą objawy posiadania detektorta deszczu masz opisane 

foto zaś..

W Toledo 1M również to jest. Zależnie od wyposażenia.olinek2 pisze:No w Leonie można spotkać było.