Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Wszystko o silnikach wysokoprężnych

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, koti

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 12:11

Witam jestem nowy na forum i chciałbym się doradzić w problemie jaki mnie dopadł od kilku dni męczy mnie tempomat w Seacie toledo 2 2003r 1.9 ASV 110 km nie było dołożyłem go dałem manetkę wiązkę do podszybia co łączy sterownik i jeden do bezpiecznika zrobiłem aktywację vagiem wszystko działa w bloku nr 6 reakcja na guziki tempomatu on off i te dwa od regulacji prędkości reagują prawidłowo pedał sprzęgła i hamulca też reaguje prawidłowo zmieniają się cyferki z 0 na jedynki tak jak ma być a podczas jazdy nie uruchamia się tempomat nic się nie dzieje włączę on a prędkość spada przeszukałem dużo postów ale nic konkretnego nie znalazłem na mój problem coś znalazłem że od radia idzie jakiś kabel gala od prędkości ja mam radio nieorgnalne czy to w tym jest problem czy wczyms innym proszę forumowiczów o jakieś podpowiedzi gdzie szukać czy co jeszcze trzeba wykonać jakies wiązki brakuje ale prześledziłem dużo postów z montażu i wszystko robiłem tak jak opisywali
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez DzieX » 3 lutego 2020, o 12:55

Tempomatu nie włączasz pozycją ON tylko SET (przycisk od czoła manetki).

Zacznij pisać zdaniami a nie jednym ciągiem słów, bo ciężko zrozumieć. Radio możesz odłączyć do testów.
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2344
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 13:28

Sorki jakoś tak mi to nie wyszlo pierwszy raz pisze o czymś takim na forum. Czyli w czasie jazdy nie włączam on tylko set i ma się odpalić a ten przycisk on czemu służy
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez DzieX » 3 lutego 2020, o 14:43

Ma być na ON, ale żeby ustawić prędkość musisz wcisnąć SET podczas jazdy. Wtedy auto zapamięta prędkość i będzie ją utrzymywać. Gdy będzie na OFF, to SET nic nie da. Oczywiście pod warunkiem, że wszystko z tempomatem jest ok.
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2344
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 15:07

To robiłem tak że on na manece i wciskałem set i nic się nie działo a na vagu wszystko ok że guziki reaguje i pedał hamulca reagują i pedał sprzęgła reaguje
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 16:50

Wziąłem ze sobą vaga w czasie jazdy i tempomat w bloku nr 6 zalacza się ropi się z zera jedynka i prędkość pokazuje i pedały reagują a prędkości nietrzyma
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez DzieX » 3 lutego 2020, o 18:27

A zakodowałeś tempomat po montażu?

https://www.youtube.com/watch?v=zoS9YUzNFHg
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2344
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 19:29

Ja kodowalem tylko 11463 w logoach czy trza jeszcze jakiś kod wpisac
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez DzieX » 3 lutego 2020, o 19:52

Nie, nigdzie więcej. Mi się pomysły skończyły.
SEAT Toledo R32 AWD DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2344
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

Niedziałający tempomat w toledo 2 1m

Postprzez mati11161 » 3 lutego 2020, o 20:48

Bo kontrolki niema żadnej na liczniku od tempomatu albo czy manetki mam zła bo ja zamontowałem tak on off i z boku set i res
mati11161
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 lutego 2020, o 10:56
Lokalizacja: Stany
Car: Seat toledo 2
Engine: 1.9 tdi asv

Następna strona

Powrót do Diesel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron