Problem z otworzeniem/zamknięciem drzwi!

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, Roxon40, peter174

Problem z otworzeniem/zamknięciem drzwi!

Postprzez rudi9411 » 22 listopada 2009, o 14:08

Witam wszystkich seaciarzy.Dzisiaj postanowiłem w końcu uszczelnić blachę drzwi z pod której ciekła woda do środka.pPo uszczelnieniu i chwyceniu na kilka śrub postanowiłem sprawdzić czy wszystko chodzi.Zamknąłem drzwi i ZONK nie idzie ich otworzyć ani od środka ani od zewnątrz.Centralny chodzi normalnie a drzwi ani rusz. :-( Czy ktoś może wie jak w takiej sytuacji można otworzyć drzwi lub zna jakiś warzsztat w okolicy katowic gdzie mogliby mi pomóc.Za podpowiedż z góry dziękuje
Ostatnio edytowano 27 października 2011, o 21:57 przez rudi9411, łącznie edytowano 1 raz
rudi9411
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 listopada 2009, o 18:20
Lokalizacja: Chorzów
Car:
Engine:

Postprzez maniekmc » 22 listopada 2009, o 15:48

hehe, linki od zamka kolega nie założył i teraz problemik będzie ;-)
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez Lucas » 22 listopada 2009, o 19:16

Ja to przerabiałem latem. Urwałem linkę sobie i był problem
Ale nowa już kupiona, 30 zł, 20 min roboty i po sprawie :D
Spróbuj teraz zdjęć rączkę, klamkę i złapać jakoś ta linkę kombinerkami.
Mi jeszcze pomagał taki chwytak długi za 10 zł :D
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez Roxon40 » 22 listopada 2009, o 20:35

No właśnie mam podobny problem. Zamknąłem drzwi z centralnego. Otwieram centralnym drzwi bolec wyskakuje ale ani klamka wewnątrz ani z zewnątrz. Niestety drzwi mam zamknięte tapicerka założona. Jest jakiś patent jak się tam dostać czy też muszę jakoś kombinować czy tak jak kolega wyżej napisał i tędy zacząć ??
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 150 KM i 210 Nm Pb :582:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4368
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: VW Sharan
Engine: 1,8T 20V AWC

Postprzez rudi9411 » 23 listopada 2009, o 07:26

Chodzi o to że u mam zdjętą blache i linki są OK a drzwi ani rusz.

[ Dodano: 2009-11-23, 16:51 ]
Drzwi po kilku szrpnięciach cyplem w końcu się otwarły ale przestał działa centralny w tym zamku.Byłem u szpeców i stwierdzili że to częsty objaw i że trzeba nowy zamek.Dlatego teraz wskakuje na allegro ;-)
rudi9411
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 listopada 2009, o 18:20
Lokalizacja: Chorzów
Car:
Engine:

Postprzez pot1983 » 24 listopada 2009, o 02:59

Ja miałem podobnie najpierw przestał mi działac centralny z zamka bo pilot nie działa, otwierały się tylko drzwi kierowcy. Po pewnym czasie centralny zadziałał ale drzwi od kierowcy zatrzasnęły się na dobre nie szło otworzyc ani od środka jak i od zewnątrz mimo że skobelek wyskakiwał i było słychac otwarcie zamka. Parę dni wsiadałem od strony pasażera normalnie katorga i ludzie na mnie patrzyli jak na wariata :-o.
Postanowiłem udać się do warsztatu gdzie awaryjnie otwierają drzwi. Gość męczył się 5h ale udało mu się otworzyć koszt 150zł. Stwierdził że w zamku wykrzywiła się jakaś blaszka i go zablokowała, naprawił i na razie działa ale i tak trzeba wymienić na nowy.
Avatar użytkownika
pot1983
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 września 2009, o 09:21
Lokalizacja: Kielce
Car:
Engine:

Postprzez Lucas » 24 listopada 2009, o 03:04

Zamek kupisz taniej niż 150 zł więc może zainwestuj żeby potem znowu 150 nie płacić :P
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez rudi9411 » 24 listopada 2009, o 18:07

Ja właśnie kupiłem nowy zamek za 85 zł :mrgreen:
rudi9411
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 12 listopada 2009, o 18:20
Lokalizacja: Chorzów
Car:
Engine:

Postprzez marcinjanowski » 26 listopada 2009, o 00:30

polecam ten sposob! u mnie sie sprawdza od jakiegos czasu i wszystko ok! . w miejsce gdzie stykaja sie drzwi z uszczelka przykleilem kawalek kabla glosnikowego ok 2 cm co by woda lepiej splywala... 4 dzien + mycie karcherem samochodu i woda nie wplywa
Koszt 2x 2 cm kabla glosnikowego + pare kropel kleju = wszystko mialem wiec 0 zl
Avatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
 
Posty: 174
Dołączył(a): 30 grudnia 2008, o 20:29
Lokalizacja: Cieszyn
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 26 listopada 2009, o 00:40

Marcin zapodasz jakieś foty jak to wygląda ?
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6846
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Następna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron