Problem z doborem kluczyka

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Problem z doborem kluczyka

Postprzez prymusnmr » 8 lutego 2010, o 04:43

Witam wszystkich i proszę o poradę,mianowicie zakupiłem już jakiś czas temu TOLKA tylko z jednym kluczem ale jestem pewien ze owy mój tolek posiadał w przeszłości kluczyk z pilotem którego mi strasznie brak zwłaszcza zima,rocznik autka to 2000 i proszę o wasza poradę jak to mogę odnaleźć bez wizyty w salonie SEATa ponieważ mam parę ładnych kilometrów... :roll:
Ostatnio edytowano 8 lutego 2010, o 08:23 przez prymusnmr, łącznie edytowano 1 raz
POLSKA-tutaj nawet kryzys sie nie udal....
prymusnmr
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 14 października 2009, o 21:27
Lokalizacja: Mrągowo,Derby
Car: ...
Engine: ...

Postprzez maniekmc » 8 lutego 2010, o 08:25

Kolego po pierwsze- staraj się pisać poprawnie po Polsku, bo mnie tak to raziło,że musiałem całego posta poprawić.
A co do kluczyka, to nie ma innej opcji już teraz jak wizyta w ASO Seata- koszt kluczyka z nośnikiem alarmu ok 800pln.
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez Romano » 8 lutego 2010, o 11:18

Z tego co wiem to w Selgrosie (Katowice - tzn w sklepiku obok kas) też dorabiają klucze do aut (z imobilaizerem w kluczyku, z centralnym itd - jeżeli Ci o to chodzi). Ja również kupiłem Tolka z 1 kluczem i chciałem dorobić sobie ten kluczyk (ale narazie nie jest mi to aż tak potrzebne a kasy na to na ten czas nie mam).

W Selgrosie to kosztuje 300 - 350 zł.
A jeżeli masz AC wykupione no to wtedy musiałbyś do Salonu Seata jechać i kupić od nich płaski kluczyk (żeby był "oryginalny" ze znaczkiem "S") koszt ok 100 - 150zł, następnie do Selgrosu dorobić kluczyk, koszt ok 200zł i ponownie do Seata żeby Ci zaprogramowali kluczyk, koszt kolejne ok 150 zł. Tak zrobił mój kolega który kupił Ibizę z 1 kluczykiem i chciał AC opłacić. Ja nie mam AC więc nie mam takiego problemu. No a Ty pewnie nie będziesz specjalnie przyjeżdżał do Selgrosu w Kce żeby dorabiać kluczyk ;P
Romano
Forumowicz
 
Posty: 160
Dołączył(a): 26 października 2009, o 23:34
Lokalizacja: Katowice
Car:
Engine:

Postprzez prymusnmr » 8 lutego 2010, o 11:54

Panie szanowny TCP MEMBER nie mam polskich znakow w komputerze bo pisze z pracy a pracuje za granica,a co do drugiego to jasne ze opcja jest tylko na angielskim ebayu lecz niewiem jakie maja byc dokladne parametry bo podobno od roku 2001 wychodzily jakies inne i tak w nawiasie autka te po 2001 tzn.posiadacze tych oto rocznikow moga sobie dorobic takzwany SCYZORYK <vw audi ma takie>sorka za nie polska pisownie i czekam na info.

[ Dodano: 2010-02-08, 11:03 ]
Owa opcja ktora napisalem powyzej wynosi maX 45 funa=czyli jakies 220zlociszy,a zaprogramowac mozna samemu i jest to na www.youtube.com
POLSKA-tutaj nawet kryzys sie nie udal....
prymusnmr
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 14 października 2009, o 21:27
Lokalizacja: Mrągowo,Derby
Car: ...
Engine: ...

Postprzez Lucas » 8 lutego 2010, o 13:28

Programowanie można samemu przeprowadzić szybko, było na forum parę razy i dokładnie :D
Scyzoryk można do każdego rocznika dorobić, tylko trzeba patrzeć jaką ma częstotliwość.
Ważne żeby mieć ze sobą ten kod, który powinien być na takim plastiku, przy dokumentach samochodu.
Avatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 5 lipca 2009, o 23:54
Lokalizacja: Warszawa
Car: inne
Engine: inny

Postprzez WOLF69 » 8 lutego 2010, o 20:32

prymusnmr, Ja mam podobny problem, jeden z kolegow napisal mi cos takiego

"przemekg41 roczniki 00-01 oraz chyba wiekszosć 02r miały prawdopodobnie moduł nr 1J0 ..... AH i kluczyk jaki będzie do niego pasował to na 90% HL0 1J0 959 753 A.

WOLF69 jeśli masz moduł komfortu to musisz wejść w [46] a nie [35] .....a jeśli nie może się połączyć nadal (a kiedyś się łączył) robisz reset modułu komfortu przez odłączenie plusa z aku na chwile

A kodowanie wg którego ja programuje nowe piloty:
Zbierz wszystkie piloty zdalnego sterowania jakie chcesz zaprogramować. Jeden z kluczyków pojazdu umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON. Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:

[Wybór]

[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

[Adaptacja - 10]

Wybierz kanał "01" (w niektórych modelach AUDI może to być kanał "21")





Programowanie pilotów radiowych

1.1.2 Zdalne sterowanie falami radiowymi modele do 1999.

- Włączyć zapłon na krócej niż 5 sek.
- Wyjąć kluczyk ze stacyjki
- Nacisnąć przycisk zamykający.
- Nacisnąć przycisk otwierający 3 razy.
- Puścić przycisk zamykający. Jeśli kod kluczyka zostanie przyjęty przez moduł sterujący zadziała zamek centralny.

1.1.3 Zdalne sterowanie falami radiowymi modele od 1999.

- Włączyć zapłon na krócej niż 5 sek.
- Wyjąć kluczyk ze stacyjki
- Nacisnąć przycisk otwierający.
- Nacisnąć przycisk zamykający 3 razy.
- Puścić przycisk otwierający. Jeśli kod kluczyka zostanie przyjęty przez moduł sterujący zadziała zamek centralny.

[Odczytaj]

W polu "Wartość zapisana" powinna pojawić się liczba aktualnie zaprogramowanych pilotów.

W polu "Nowa wartość" wpisz łączną ilość pilotów (max. 4) jakie chcesz dopasować do sterownika (łącznie z działającymi już pilotami).

[Testuj]

Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość.

[Zapisz]

Teraz masz ok. 15 sekund na dopasowanie wszystkich pilotów zdalnego sterowania. Naciskaj i przytrzymuj (przez min. 1 sekundę) - po kolei w każdym pilocie przeznaczonym do zakodowania - przycisk UNLOCK (otwieranie). "
U mnie nie to nie zadzialalo, moze mam zly kluczyk albo cos z centralnym i musze sie udac do elektryka ale na wyspach ciezko znalezc pozadnego. Pozdrawiam
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Avatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz
 
Posty: 368
Dołączył(a): 23 maja 2009, o 09:55
Lokalizacja: Ryde I.O.W. UK
Car:
Engine:

Postprzez Tomek » 8 lutego 2010, o 22:44

Jakiś miesiąc temu przechodziłem obok pawilonu w którym dorabiają klucze do aut, i tak z ciekawości spytałem ile by kosztowało dorobienie klucza (mam scyzoryk z dwoma przyciskami. Koleś wsadził klucz do jakiejś maszynki i powiedział że scyzoryk będzie kosztował 500zł a, zwykły bez centralnego zamka 220zł i że robi od ręki i dopisze klucz do auta.
Tomek
Forumowicz
 
Posty: 248
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 21:37
Lokalizacja: HAJNÓWKA
Car:
Engine:

Postprzez prymusnmr » 8 lutego 2010, o 22:46

Wlasnie jestem w trakcie logowania na www.seatclub.co.uk mam nadzieje ze oni beda wiedzieli gdzie najtaniej rozwiazac ten problem tak czy inaczej dam znaka pozdrawiam i rowniez czekam na nowe info.

[ Dodano: 2010-02-09, 00:28 ]
Wlasnie zakupilem oryginalny kluczyk SEATa z dwoma przyciskami,sprzedawca potwierdzil ze bedzie pasowal wiec czeka mnie tylko naciecie klucza i programowanie.Koszt jak na razie 45 funtow plus 7 za dorobienie klucza czyli razem 52 funty,a to wychodzi na okolo 240 pln. :-D
POLSKA-tutaj nawet kryzys sie nie udal....
prymusnmr
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 14 października 2009, o 21:27
Lokalizacja: Mrągowo,Derby
Car: ...
Engine: ...

Postprzez igi84 » 10 lutego 2010, o 08:17

Dołączę się do tematu. A jeżeli ktoś w ogóle nie ma karty kodowej kluczyka to co wtedy?? Bo ja np chciałbym zmienić kluczyk na scyzoryk :)
igi84
Forumowicz
 
Posty: 608
Dołączył(a): 24 maja 2009, o 17:39
Lokalizacja: Gdynia
Car: Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez prymusnmr » 11 lutego 2010, o 06:07

igi84
Romano pisal wczesniej cene wiec jego sie zapytaj na pw czy dorabiaja bez tego badziejstwa,ja sam nie mam lecz zamowilem zwykly klucz z dwoma przyciskami i mysle ze juz niedlugo sie rozegra ile mnie ta impreza kosztowala,ale mysle ze jesli masz 2 klucze i chcesz scyzoryk i placic za niego 500pln to jest lekka przesada bo jak bedziesz autko sprzedawal to nikt tej kasy ci nie zwroci,chyba ze se go zatrzymasz na pamiatke to rozumiem, :mrgreen:pozdro.
POLSKA-tutaj nawet kryzys sie nie udal....
prymusnmr
Forumowicz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 14 października 2009, o 21:27
Lokalizacja: Mrągowo,Derby
Car: ...
Engine: ...

Następna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron