Pompa wspomagania

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40, peter174

Pompa wspomagania

Postprzez nygus25 » 21 października 2010, o 13:27

witam lalem plyn wspomagania ale on ubywal tzn.po kilku dniach go nie bylo,wspomagania tez.teraz chce to naprawic zamierzam kupic z rozebranego tolka pompe zalac plynem(niewiem jakim)odpowietrzyc i cieszyc jazda.Mam 2 pytanie jak jade to mi kierownica "lata"czy to laczniki stabilizatorow?
Ostatnio edytowano 22 października 2010, o 20:18 przez nygus25, łącznie edytowano 2 razy
nygus25
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 19 października 2010, o 16:16
Lokalizacja: Czarny las
Car:
Engine:

Postprzez HORNET » 21 października 2010, o 14:12

mi tez latała. Odkrec licznik, pod nim masz sruby mocujace kierownice do pulpitu, tam mogły Ci sie poluzowac- tak było u mnie. Druga mozliwośc, mozesz miec niewywazone kola, od tego kierownica tez mi 'latala'
HORNET
 

Postprzez nygus25 » 21 października 2010, o 15:31

tzn.raczej nie to to cos w zawieszeniu,poza tym cos stuka w przodzie na dolkach i wtedy kierownica "odbija" na bok.
nygus25
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 19 października 2010, o 16:16
Lokalizacja: Czarny las
Car:
Engine:

Postprzez szymekgd » 21 października 2010, o 15:52

Sprawdz czy nie ma luzu na elementach zaznaczonych strzalkami na ponizszym schemacie.

Niestety nie pamietam jak te elementy sie nazywaja ;)

Obrazek
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Roxon40 » 21 października 2010, o 19:15

Kolego nygus25, proszę poprawić nazwę tematu zgodnie z regulaminem i nazwij go jakoś sensownie. Nikt nie będzie się zastanawiał o co ci chodzi pisząc temat ... kilka pytań...
Jeśli nie będzie poprawy temat powędruje do kosza.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4228
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez dziubek6 » 23 października 2010, o 12:53

nygus25 miałem też tak że fajera latała na boki, ale przy wyższych prędkościach. Wymiana łączników stabilizatora i tulei załatwiła sprawę.
1.9 AHF
dziubek6
Sponsor
 
Posty: 259
Dołączył(a): 18 lipca 2010, o 23:10
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo
Engine: 1.9

Postprzez nygus25 » 25 października 2010, o 08:16

mi lata tez przy malych predkosciach i stuka cos
nygus25
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 19 października 2010, o 16:16
Lokalizacja: Czarny las
Car:
Engine:

Postprzez HORNET » 26 października 2010, o 23:22

odbiegnę od tematu, nie besztajcie za to.. Czy któremuś z toledziaków 1L bzyczy wspomaganie? :-P
HORNET
 

Postprzez szymekgd » 27 października 2010, o 11:36

HORNET napisał(a):odbiegnę od tematu, nie besztajcie za to.. Czy któremuś z toledziaków 1L bzyczy wspomaganie? :-P


Hmm...U mnie, przy skrajnych polozeniach kol potrafi wydac jakis dziwny odglos, ale czy to jest bzyczenie to nie wiem;)
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 27 października 2010, o 11:40

Wspomaganie ma prawo zabzyczeć, najczęściej przy pełnym skręcie.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6713
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Następna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron