System ASR / TCS / ESP

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, Roxon40, peter174

System ASR / TCS / ESP

Postprzez bartek » 24 listopada 2008, o 19:12

Witam.
Na śniegu(błocie) przy ruszaniu wydobywa się spod maski dźwięk podobny do dźwięku ABS.
Czy tak działa ASR, czy mam coś skopane? Czy to jakiś inny system??
Według kodów auto ma niby tylko ABS.
Jakby stukanie ale to nie są żadne luzy.
Ostatnio edytowano 22 listopada 2011, o 01:10 przez bartek, łącznie edytowano 5 razy
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Avatar użytkownika
bartek
Sponsor
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 22:12
Lokalizacja: Olsztyn
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez darkghoust » 24 listopada 2008, o 19:41

Stukanie? Czyżby półoś się odzywała? Posłuchaj czy nie stuka podczas kręcenia kierą.
darkghoust
 

Postprzez bartek » 24 listopada 2008, o 20:16

to raczej nie to. słychać to wtedy jak koła mielą na śliskim, jak jest przyczepność jest wszystko ok. Półoś klekocze na skręconych-u mnie cicho
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Avatar użytkownika
bartek
Sponsor
 
Posty: 2115
Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 22:12
Lokalizacja: Olsztyn
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez tony » 24 listopada 2008, o 20:18

pewno masz tcs - kontrolę trakcji - zobacz czy przy ręcznym masz przycisk dodatkowo jak się załącza to powinien ci się wyświetlić migający znaczek na konsoli taka okrągła strzałka (jak mi się uda zrobię jutro fotkę)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez ADIWWL » 25 listopada 2008, o 11:29

dokładnie jak tony napisał to najprawdopodobniej dźwięk tcs/esp jak miga pomarańczowa kontrolka to słychać taki dziwny dżwięk?
ADIWWL
 

Postprzez maniekmc » 25 listopada 2008, o 13:57

A u mnie nic nie miga,jest dźwięk i coś tam się dzieje :lol:
[center]Obrazek[/center]
Avatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz
 
Posty: 845
Dołączył(a): 19 maja 2008, o 15:02
Lokalizacja: Warszawa
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 25 listopada 2008, o 14:12

u mnie podobnie zadnej kontrolki.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 644
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez tony » 25 listopada 2008, o 14:58

Ja mam wyłączane przyciskiem koło ręcznego i jak tcs mi się załącza to wtedy mam migającą pomarańczową kontrolkę z taką okrągłą strzałką
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Postprzez gurszczak » 25 listopada 2008, o 14:59

tony napisał(a):Ja mam wyłączane przyciskiem koło ręcznego i jak tcs mi się załącza to wtedy mam migającą pomarańczową kontrolkę z taką okrągłą strzałką


fajnie masz u mnie pożałowali na ten włacznik i kontrolke
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Avatar użytkownika
gurszczak
Administrator
 
Posty: 644
Dołączył(a): 20 maja 2008, o 06:05
Lokalizacja: Grudusk
Car: Hyundai
Engine: ix35

Postprzez tony » 25 listopada 2008, o 15:02

W 1M 2.3 V5 chyba są w standardzie tak jak u mnie - mam wersję Terra - jak dotąd jej nie spotkałem ponownie ;-)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Avatar użytkownika
tony
Administrator
 
Posty: 2725
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 20:26
Lokalizacja: Wyszków
Car:
Engine:

Następna strona

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron