mam nadzieję, że nie powtarzam juz istniejącego tematu, chociaż wiem że mój problem dotyczy wiekszości toledo/leonów. Mianowicie chodzi mi o złuszczającą sie powłokę uchwytów dzwiowych. Jak sie pozbyć tej gumowatej, odchodzącej farby/powłoki? Czy jedynym sposobem na ten feler jest wytarcie jej do czystego plastiku? Z tego co widze jakość plastiku jest słaba nawet w porównaniu z tym odchodzącym dziadostwem...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 15:18 przez Gambler, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest na to sposób, bardzo prosty i zarazem skuteczny i tani- idziesz do sklepu z akcesoriami do biura i kupujesz dużą gumkę myszkę (albo 2-3szt małe),zdejmujesz sobie uchwyty, bierzesz do domu, otwierasz piwo i zaczynasz trzeć gumką po tym plastiku i to gumowate coś odejdzie bez najmniejszego problemu, pozostawiając piękny uchwyt. Czas na 4 ok 1H.
Ale co z tego ze kupimy na alledrogo jak ta farba i tak się pewnie zluszczy A moze by to mozna obszyc np. skórą? Mogloby fajowo wygladac, tylko nie wiem czy ktos by sie tego podjał.
maniekmc, Dzieki kolego za pomoc. W życiu bym nie pomyślał żeby zaatakować te plastiki gumką myszką raczej myślałem o jakimś mocnym rozpuszczalniku.
Co do zdjęcia tych uchwytów - domyślam się że trzeba rozebrać pół drzwi, żeby się do nich dostać?
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Wcale nie musisz rozbierać połowy drzwi, jak chcesz tylko spolerować te zewnętrzne warstwy, to wystarczy płaski wkrętak i podważyć od najniższej strony drzwi.
odejdzie Ci zewnętrzna warstwa uchwytu i sobie robisz, myślę że te wewnętrzne strony,aż tak Ci nie przeszkadzają, ja ich nawet nie widzę.
CYRULIK pisze:Maniekmc to nasz spec od gumek myszek