Mimo szczerych checi i całego popołudnia spedzonego w garazu powiem tak tym pierwszym sposobem nie da rady zrobić jezeli komuś się to udało gratuluje cierpliwości ... jak zmontowałem to zarówka styka sie jednocześnie z włuknem od pozycji i przeciwmg a tak być nie może bo sie zwora robi i nie ma wtedy przeciwmg . niby ten węzyk ma dociskac ale to u mnie lipa jakaś . musze kupić te oprawki co kolega wyżej pisał....
Jak nie dajecie rady to można na murzyna przylutować do wyjścia 5W w żarówce kabel i później od spodu zaizolować złącze. Żarówkę włożyć normalnie a kabel podpiąć pod oświetlenie tablicy. 5 min roboty chociaż to druciarstwo.
zrobiłem i ja dokładnie jak pisze spec. bez problemu niecała godzinka roboty. wszystko jest jak ma byc znaczy przeciwmgielne swiecą i postojówki tez żadnej zworki.. głównie wszystko zrobiłem lutownicą nie używałem kleju, przylotowałęm kable do wyjscia 5w zarówki przecież te żarówki sie rzadko wymienia wiec co to przeszkadza... wcale nie uważam ze to druciarstwo skoro dołożyłem cyne na żarówke i trzyma ok
No i ja zamówiłem oprawki - chyba najlepszy sposób żeby światła zrobić. Dodatkowo założę czerwone żarówki aby kolor był taki sam.
[ Dodano: 2014-03-20, 09:19 ] Jestem po montażu. Oprawki zamontowane, kabelki podłączone, wszystko świeci pięknie.
Faktycznie światła nieco różniły się świeceniem - może te w błotnikach są bardziej wypalone? Poradziłem sobie z tym kupując żarówki z czerwonym kloszem. Kolor jest nawet ładniejszy, intensywność i widoczność ta sama.
Ja już przechodziłem dwa przeglądy w różnych SKP, a co lepsze sprawdzali światła i nie było problemu. Znam obydwóch diagnostów i wiem, że jak się im coś nie podoba to powiedzą.
P.S. Moim zdaniem ten mod jest jak ori w dzisiejszych czasach patrząc po Audi 8P po lifcie czy A4 b7